Over mij

Mijn naam is Ezra Freeman, ik ben hondentrainer en woonachtig in het zuiden van Limburg. Ik ben trotse eigenaar van 3 honden.
Smokey, een American Pitbull Terrier.
Bella, een Perro de Presa Canario en Maya, de dochter van Smokey en Bella, dus een mix APBT en Perro de Presa Canario. 


Zolang ik me kan herinneren heb ik veel liefde voor alle soorten dieren, groot en klein…

Vooral mijn passie en liefde voor honden is groot, dit begon in mijn tienerjaren toen wij in ons gezin onze eerste hond kregen.

Sindsdien ben ik de eigenaar geweest van vele honden. 
Door de jaren heen heb ik een speciale liefde gekregen voor de zogenaamde ‘’ bully breeds’’.  Dit door de opkomst van rassen als Pitbulls, American Staffords etc. in de jaren 90. Alle vooroordelen die hierbij kwamen kijken, vooral door onkunde van de mens. Alle negatieve berichtgevingen in het nieuws. Gewoonweg onbegrepen rassen. 

 

Inmiddels woon ik al meer dan 15 jaar in Nederland. Hier heb ik naast het houden van mijn eigen honden, ervaring mogen op doen bij verschillende dierenorganisaties, waaronder meerdere jaren bij een hondenpension.  Hier heb ik veel ervaring op mogen doen samen met ervaren hondenverzorgers en trainers. Ik ben hier begonnen als allround dierenverzorger maar kwamen al gauw de ‘’probleemgevallen’’, honden met agressie problemen, onder mijn hoede.  Deze honden mocht ik trainen en rehabiliteren en klaarstomen voor een tweede kans, een nieuw leven bij een hopelijk ‘’forever home’’. Ook nam ik honden die niet in het pension konden blijven in huis en nam ik ze op in de roedel bij mij thuis.
In 2015 heb ik mijn certificaat Dog Psychology behaald. 


In de tijd die hiernaast overbleef trainde ik, als zelfstandige, vele honden (van Jack Russel tot Bouvier en alles daar tussenin) van vrienden, familie en kennissen in mijn omgeving. Hierdoor is de passie voor het actief trainen van honden en hier ook mijn dagelijkse werk van te maken opnieuw gegroeid. Ik begon steeds meer honden en hun baasjes te helpen met gedragsproblemen, dit was het begin van Black Star Hondentraining.