AANBOD PUPPY TRAININGEN

Wanneer is het ideale moment om te starten met een puppy cursus?

Vanaf geboorte begint een pup in het dagelijkse leven aan verschillende leerprocessen. Hij of zij leert als eerst met zijn of haar neusje de tepels van moederhond te vinden, dit om zichzelf in zijn eerste levensbehoefte te kunnen voorzien, het drinken van moedermelk.
Na het gebruik van de neus, volgt het gebruik van de oren en de ogen. Nadat de oogjes geopend zijn, leert de pup zijn of haar visuele omgeving kennen. Mede dankzij deze zintuigen ontwikkelt de brein zich verder. Vanaf het moment dat een pup kan zien, horen en ruiken begint de tweede fase van de leerprocessen. Het draait vanaf nu om dingen leren te begrijpen. 
De meningen verschillen enorm over wanneer het geschikte moment is om te starten met het trainen van een pup, ik ben van mening dat vanwege bovenstaande vanaf 8 weken het ideale moment is.
Mijn vorm van puppytraining is gebaseerd op imprinting oftewel inprenting en shaping

 

Dit leren gebeurt in de eerste levensweken (en soms zelfs eerste uren). De inprentingsperiode is vaak van bepaalde tijdsduur. Zo zijn bij honden de indrukken (goed en slecht) die ze de eerste levensweken opdoen, sterk bepalend voor de rest van hun leven. Denk ook aan de gansjes van Konrad Lorenz; de ganzen die net uit hun ei kwamen, accepteren het eerste bewegende ‘ding’ dat zij zien, als moederdier. Honden die de eerste weken niet of nauwelijks met mensen en soortgenoten (nestgenoten) in aanraking zijn gekomen, zullen hun verdere leven hier hinder van ondervinden. De bodem voor “probleemgedrag” is dan gelegd.

Het is echter nooit te laat om met training te starten. Slecht gedrag is namelijk ook weer af te leren.
Ik geef verschillende trainingen waarbij ik bij iedere cursus uit ga van een ideale leeftijd op het moment van starten met deze cursus.
Maar deze ideale leeftijd is niet leidend en hier kan vanaf geweken worden. 

 

AANBOD

Tot een leeftijd van ongeveer 12 weken bevindt uw pup zich in de socialisatieperiode; de meest belangrijke fase van zijn leven. Alle ervaringen die uw puppy in deze periode opdoet bepalen zijn gedrag voor zijn gehele leven.

Puppy Socialisatie is leuk en leerzaam, voor zowel de pup als de begeleider.

Klik voor meer info op de button. 

Onze Puppy Cursus is geschikt voor elke hond of puppy. Bij de Puppy Cursus zijn de pups vanaf 10 a 11 weken al meer dan welkom. Maar de cursus is ook geschikt voor oudere honden, honden uit een shelter/asiel uit binnen- of buitenland. De Puppy Cursus is tevens zeer geschikt voor honden die nooit eerder een hondentraining hebben gevolgd. Met de Puppy Cursus legt u een gedegen basis voor uw puppy of hond..

Klik voor meer info op de button. 

Na de Puppy Cursus is een hond natuurlijk nog niet volleerd. Daarom deze Basis Gehoorzaamheid 1 cursus.
De eisen worden verzwaard maar er wordt altijd individueel gekeken naar de vooruitgang van de hond en wat hij of zij aankan. Er wordt getraind op succes zodat de hond geen onnodige stress ondervindt van oefeningen die hij of zij nog niet begrijpt of nog niet aankan.
Klik voor meer info op de button. 

Tijdens de Basisgehoorzaamheid 1 zult u ontdekken hoe leuk uw hond het vindt om te werken voor u en hoe de training de band tussen u en uw hond versterkt. Waarschijnlijk zult u dan verder willen trainen met uw hond. Daar is de Basis Gehoorzaamheid 2 een zeer geschikte cursus voor.
Klik voor meer info op de button. 

Aanbod 

 

 

 

Meer informatie en aanmelden

Stuur een e-mail naar www.blackstarhondentraining@gmail.com 

bel +31(0)621626047of vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie of om u gelijk aan te melden voor een van de cursussen.